Yağlarla Gelen Zayıflık
1 sayfadaki 1 sayfası
Yağlarla Gelen Zayıflık
Mutfakta en çok kullandığımız şey herhalde yağlardır. Ancak yağlar hakkında gerçekte ne kadar bilgiliyiz?
Yemek yaparken kullanabileceğimiz en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Diyetisyen Lea Ann Holzmeister, önerdiği oldukça sağlıklı bir beslenme tablosu ile, avakodadan fındığa kadar pek çok farklı yağ çeşidini değerlendiriyor, ve yüksek ısıda kullanılabilecek ve salatalara eklenebilecek yağları açıklıyor.
Holzmeister, pek çok kişinin yağların sağlığımız üzerindeki etkileri ile ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu, ve bir çorba kaşığı yağla beraber alınan 120 kalorinin, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha az yemek yemenize yardımcı olacağını belirtiyor.
Yemek yaparken kullanılan yağlar, günlük ihtiyacımız olan E vitaminin %10-20’sini kazanmamızı sağlıyor, bazı zenginleştirilmiş yağlar ise bu oranı %30’lara kadar çıkarabiliyor. Bazı insanların sadece balıkta bulunduğunu düşündüğü omega-3 yağ asitlerini içeren kanola, keten tohumu, ceviz ve soya yağı gibi yağ türleri ise sağlıklı yağlar arasında yer alıyor.
Holzmeister, mutfaklarda mutlaka bulunması gereken yağları, zeytinyağı ve kanola yağı olarak açıklıyor. Eğer yemeklerinize farklı tatlar katmak istiyorsanız, fındık yağını da tercih edebilirsiniz.
Yemek yaparken kullanabileceğimiz en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Diyetisyen Lea Ann Holzmeister, önerdiği oldukça sağlıklı bir beslenme tablosu ile, avakodadan fındığa kadar pek çok farklı yağ çeşidini değerlendiriyor, ve yüksek ısıda kullanılabilecek ve salatalara eklenebilecek yağları açıklıyor.
Holzmeister, pek çok kişinin yağların sağlığımız üzerindeki etkileri ile ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu, ve bir çorba kaşığı yağla beraber alınan 120 kalorinin, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha az yemek yemenize yardımcı olacağını belirtiyor.
Yemek yaparken kullanılan yağlar, günlük ihtiyacımız olan E vitaminin %10-20’sini kazanmamızı sağlıyor, bazı zenginleştirilmiş yağlar ise bu oranı %30’lara kadar çıkarabiliyor. Bazı insanların sadece balıkta bulunduğunu düşündüğü omega-3 yağ asitlerini içeren kanola, keten tohumu, ceviz ve soya yağı gibi yağ türleri ise sağlıklı yağlar arasında yer alıyor.
Holzmeister, mutfaklarda mutlaka bulunması gereken yağları, zeytinyağı ve kanola yağı olarak açıklıyor. Eğer yemeklerinize farklı tatlar katmak istiyorsanız, fındık yağını da tercih edebilirsiniz.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz